lørdag 12. oktober 2013

Nordzee - ferskere sjømat til lunsj skal du lete lenge etter

 I den litt alternative delen av Brussel sentrum, St. Catherine finner du Nordzee som må være et av de aller mest populære stedene for en lørdagslunsj i Brussel. Jeg var så heldig å bli introdusert for stedet allerede av en god venninne allerede før jeg flyttet hit.

Skal jeg være helt politisk korrekt bør jeg selvsagt nevne at navnet som så mye annet i Brussel, har en utgave på fransk og en på flamsk. La Mer du Nord og De Nordzee. Egentlig et fiskeutsalg, men som har truffet med sitt konsept som også inkluderer tapaslignende sjømat som kan konsumeres på stedet. Usannsynlig populært på lørdags formiddag hvor horder av lokale og turister samles for å spise stående og ta et glass vin.

Det kan virke litt kaotisk, men kan du ikke fransk er menyen rett over disken, og roper du høyt nok får du raskt hjelp. Menyen skifter med jevne mellomrom med sesongen. Spør hva de anbefaler eller bestill det samme som han som står ved siden av deg. De tar bestillingen din og navnet ditt mens du tar et glass i nærheten. Innen få minutter får du rykende varm mat på bordet som du deler med de du er sammen med. Husk bare å følge med når navnet ditt blir ropt opp.  

Fisken er virkelig fersk, og åpningstidene er offisielt tirsdag til fredag fra 11 - 6 og lørdag fra 11 - 5, men i praksis til de går tom. Det kan tas som et kvalitetstegn at stedet har stengt både lørdag og søndag, ettersom det sannsynligvis uansett ikke kommer fersk fisk inn disse dagene. 

Blant mine favoritter er tunfisken som før servering kun får et raskt bekjentskap med en glovarm panne, men blekkspruten er heller ikke dum. I følge nettsidene sine deler kokken villig av sine tips til hvordan man kan tilberede sjømat hjemme. Det er heller ikke dumt å ta med seg om man også føler for å ta med seg noen av delikatessene hjem. Med stemningen er det imidlertid lett å glemme at stedet også er en meget god fiskehandel. 

Prisene er ikke til å la seg skremme av. En flaske av husets vin og deling av fem retter bør ikke komme på noe særlig mer enn 40 euro. Vil du bare ha en bit for å oppleve stemningen kommer du deg unna med 10 euro per person. Et kupp tatt kvaliteten i betraktning.

Husk skjerf når det blir litt skarpere i luften - her er det kun utendørs servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar