mandag 14. oktober 2013

Italiensk på Place Jourdan - Prego!




Til tross for advarsler om lange og mange lunsjer i Brussel, er det sjelden det blir tid i ukedagene. Dermed faller Place Jourdan og EU-kvartalet som sådan stort sett utenfor steder jeg faktisk forsøker. Sandwichstedene fortjener kanskje imidlertid et eget innlegg etterhvert. 

Place Jourdan ligger ikke langt fra Schuman, der blant annet Kommisjonen sitter i den kjente Berlaymont-bygningen. Dette skal jeg imidlertid ikke kjede deg med her. Place Jourdan har et par gode kvaliteter. Som alle andre torg i Brussel er det spekket med spisesteder, barer og butikker rundt torget. Spesielt kjent er "frityren" Maison Antoine; her er det lange køer til lunsjtider og etter jobb av mennesker som ikke synes det finnes noe bedre i verden enn en "dobbeltstekt" pommes frites med et utvalg av sauser. Ikke mer. Ikke mindre. 

Tilbake til saken. Hvor bør man spise på Place Jourdan? Det avhenger selvsagt av hva slags type mat du har lyst på, men personlig er min favoritt den enkle og stilige italienske restauranten Prego!. Menyen er enkel og grei; et knippe pizzaer, noe antipasti og pastaretter og en enkel vinmeny. Ja, også isen da. Isen er virkelig berømt. Eller beryktet. Litt avhengig av hvor opptatt man er av vekten. Pizzaen kommer med en herlig tynn bunn, med godt hevet kant og en passe mengde fyll med virkelig naturlig smak. Her jukses det ikke. Min favoritt er skalldyrsrisonien, men det er mulig dette er en sesongrett. Det er egentlig ikke så mye å tenke på. Her får du value for money, og liker du italiensk, tror jeg det meste på menyen kan nytes. Pappa klagde definitivt ikke på Calzonen - og for en gangs skyld lot han være å be om spesialordre som for eksempel "Kan jeg få Calzone, men helst ikke lukket...". 

Det er kanskje også verdt å nevne at dette er et hyggelig sted med bra stemning på kveldstid etter jobb selv om du bare skulle ha lyst på et glass prosecco. 

For øvrig kan Sofitel Europa som ligger i den ene enden anbefales på det varmeste. Et sentralt plassert hotell med god standard dersom du har møter i området. Kort vei til gode restauranter, og det bør nevnes at Neuhaus har en egen sjokoladebutikk i bygget. Restauranten på hotellet skal være blant de bedre i byen, men det er "hearsay".

Jeg trenger kanskje ikke å nevne at Prego! betyr vær så god...
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar